Andorra, coneguda per la seva atractiva fiscalitat i alta qualitat de vida, s’ha convertit en una destinaci贸 preferida per als empresaris que busquen optimitzar la gesti贸 de les seves inversions internacionals. Una de les estructures m茅s comunes que s’estableixen al pa铆s 茅s la societat holding. Aquest article explora en detall com crear una holding a Andorra, els seus avantatges, i els passos necessaris per a la seva incorporaci贸 l’any 2024.

Qu猫 茅s una Societat Holding?

Una societat holding 茅s una entitat que t茅 com a objectiu principal posseir participacions en altres empreses, ja siguin nacionals o estrangeres. Aquestes empreses permeten als accionistes centralitzar la gesti贸 de les seves inversions i optimitzar la fiscalitat, especialment en jurisdiccions com Andorra, on hi ha r猫gims fiscals especials per a aquestes estructures.

Avantatges Fiscals d’una Holding a Andorra

Andorra ofereix un r猫gim fiscal molt atractiu per a les holdings. Aquests avantatges inclouen:

Requisits per Crear una Holding a Andorra

Per aprofitar aquests avantatges, la holding ha de complir certes condicions:

Pas a Pas: Com Crear una Holding a Andorra

1. Sol路licitud de Denominaci贸

El primer pas per crear una holding a Andorra 茅s sol路licitar la denominaci贸 social. Aquest proc茅s implica proposar fins a tres noms diferents, un dels quals ser脿 aprovat pel govern andorr脿.

2. Autoritzaci贸 d’Inversi贸 Estrangera

Si els socis de la holding s贸n estrangers, 茅s necessari obtenir una autoritzaci贸 pr猫via per a la inversi贸 estrangera a Andorra. Aquest proc茅s pot trigar entre 2 i 4 setmanes.

3. Obertura de Compte Bancari

Un cop aprovada la inversi贸, el seg眉ent pas 茅s la preobertura d’un compte bancari per a l’empresa. Aix貌 requereix la presentaci贸 de documents que justifiquin l’activitat de l’empresa, aix铆 com l’origen dels fons.

4. Constituci贸 de la Societat

Amb tots els documents en ordre, es formalitzen els estatuts de la societat davant notari i s’inscriu la societat al Registre Mercantil d’Andorra.

5. Obtenci贸 del N煤mero de Registre Tributari (NRT) i Registre a la Seguretat Social

Finalment, l’empresa ha d’obtenir el seu n煤mero d’identificaci贸 fiscal i registrar-se a la CASS (Caixa Andorrana de Seguretat Social), cosa que 茅s obligat貌ria per a totes les empreses que operen al pa铆s.

Costos Associats a la Creaci贸 d’una Holding a Andorra

El cost total per crear una empresa a Andorra oscil路la entre els 5.000 i els 6.500 euros. Aquests costos inclouen:

Temps de Constituci贸 d’una Holding a Andorra

El temps estimat per a la constituci贸 d’una holding a Andorra varia entre 7 i 12 setmanes, depenent del perfil dels socis i el tipus d’activitat que es vulgui desenvolupar. Per exemple, si un dels socis 茅s resident a Andorra, el proc茅s pot ser m茅s 脿gil.

Canvis Recents en la Legislaci贸 Fiscal d’Andorra

脡s important destacar que Andorra ha realitzat recentment modificacions en la seva legislaci贸 fiscal per alinear les seves pr脿ctiques amb les normatives internacionals. Entre els canvis m茅s rellevants es troben:

Conclusi贸

Crear una holding a Andorra 茅s una excel路lent opci贸 per als inversors que busquen maximitzar els seus beneficis mitjan莽ant l’optimitzaci贸 fiscal i una gesti贸 centralitzada de les seves inversions. No obstant aix貌, 茅s crucial complir amb tots els requisits legals i fiscals que el Principat exigeix per assegurar que l’estructura compleixi la seva funci贸 sense contratemps.

Amb els recents canvis legislatius, 茅s encara m茅s important comptar amb assessorament professional per garantir que la holding es constitueixi d’acord amb les normatives vigents i per aprofitar al m脿xim els avantatges que ofereix Andorra.

Per a m茅s informaci贸, no dubtis en contactar amb experts en planificaci贸 fiscal i dret societari a Andorra.

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *